Barnens framtid är nu

Välutvecklade insatser för psykisk hälsa riktade till barn och ungdomar är ett av de viktigaste utvecklingsområdena där hela samhället måste engageras. Salus Care erbjuder effektiva insatser i det förebyggande arbetet eller för att förhindra fortsatt problemutveckling.

Arbetar du inom vården? Är du förälder?

Kommer snart

CARE - Child Adult Relationship Enhancement

Färdighetsträna med CARE

Det finns inget viktigare uppdrag än det har som förälder. Relationen mellan barn och förälder samt själva föräldraförmågan är centrala för att främja barnets hälsa och utveckling.

CARE är en kurs som riktar sig till föräldrar under barnets hela uppväxt (2-18 år) oberoende av bakgrund och situation. I CARE får du som förälder lära dig effektiva uppfostrings- och relationsstärkande färdigheter och strategier. CARE syftar till att förebygga att ett oönskat beteende förekommer eller att förändra beteenden/tillstånd, från oönskat till önskat. Efter att ha färdighetstränat med CARE har du:

  • stärkt din förmåga att kunna skapa ett positivt samspel och god kommunikation med ditt barn och som effektivt förebygger konflikter, utbrott och liknande beteenden
  • fått med dig och tränat på goda uppfostringsstrategier som ökar sannolikheten att ditt/dina barn följer regler och tillsägelser.


CARE-sessionerna blandar föreläsning, aktiviteter och färdighetsträning med feedback från gruppledaren för att skapa en fartfylld och rolig träningsupplevelse. CARE erbjuds till grupper i två sessioner à 1,5 timme vardera, men kan även skräddarsys efter individuella behov och önskemål.

Vill du delta är du varmt välkommen att lämna en intresseanmälan så återkommer vi med mer information!

Kontakta oss